Linser på nätet

I snart ett år har jag köpt mina linser på nätet istället för på Synoptik eftersom man tjänar lite pengar på det. Går självklart dit på synundersökingar så jag får rätt linser och kollar så att ögonen mår bra men sen behöver man inte köpa linserna där. Har handlat på "LensWay" fram tills i förrgår då jag testade "Lenson" eftersom det är ytterliggare lite billigare eller runt 100 kronor billigare blev det än LensWay. Det berodde mest på att man fick 50 kronor rabatt första gången man handlade där men fortfarande billigare. Det ända som är sämre är leveranstiden men Lenson är absolut inte dåliga, man får linserna i brevlådan dagen efter man köpte dem. Oftast gäller det LensWay också men ibland är de grymma, jag beställde linser ganska sent på kvällen där en gång, tror även det var en söndag och fick hem dem i brevlådan på förmiddagen, snabba puckar! Iallafall är det någon som ska köpa linser kolla in lenson.com, speciellt första gången man handlar där kan man tjäna minst en hundralapp, jämför man med priserna i en butik (optiker) så kan man nog tjäna ett par hundralappar.

Mobilblogg

Om det var någon som såg det så kom det upp tre likadana inlägg om semlan. Det var förra veckan, tisdag tror jag som jag skrev dem, exakt en veckan sen alltså. NU efter en vecka kommer alla upp, väldigt konstigt måste jag säga, alltid är det nått med mobilbloggandet. Det kanske kommer fungera någon vecka eller två nu som det ska sen lär det sluta fungera igen. Att de inte fixar problemet någongång så att det alltid fungerar som det ska, borde inte vara så svårt. Aja nog om det ville bara meddela det om det var någon som undrade. Har fortfarande inte köpt någon mer semla, får försöka fixa det i veckan. Bara be min snälla mor att hon ska köpa så lär hon göra det, hoppas jag.

Semla

MMS

Riktigt god efterrätt måste jag säga, det var länge sen! Måste köpa mer semlor snart. Det är vaniljkräm i botten om någon undrar eftersom jag inte tål mandel. PS Det här med mobilblogg funkar sällan bra så ni vet, 3e försöket gillt. DS


Fick ett kuvert

Fick hem ett kuvert idag från "Transportstyrelsen" som numera verkar ha tagit över det här med trängselskatter. Förut var det ju vägverket som tog hand om det där men inte längre tydligen. Iallafall så var det inte något konstigt med det, numera brukar jag få en sådan räkning varje månad på cirkus gurka 100kr MEN nu var det tydligen så att jag missat att betala räkningen för oktober. Då jävlar händer det grejer, inte någon liten påminnelseavgift på 50 spänn eller nått sånt utan plus en nolla, alltså 500kr i "Tilläggsavgift" som de så fint kallar det. Shit pommes så en räkning som var på 130kr blev plötsligt på 630kr, lite förvånad jag blev asså och sur, både på att jag missat betala den och sen på dem som har en sån jävla hög avgift. Det är väl för att det är så många som inte betalar de här räkningarna som de har en så hög avgift men nej inte kul för den som vanligtvis betalar och nu en gång tappat bort lappen bland alla andra lappar. En positiv följd blir det efter det här, jag kommer ha mer ordning på räkningarna, speciellt de som gäller trängselskatten. Jag har redan rensat ut allt gammalt och har nu en liten fin hög på det som ska betalas denna månad.

Wallander

Nu ligger jag och kollar på Wallander på Tv4plus. Jag gillar de här svenska kriminalfilmerna Wallander och Beck, de är inte alls i samma klass som de amerikanska serierna/filmerna. De är ändå spännande och intressanta och det fångar iallafall mitt intresse. Tv4plus har kört Beck varje lördag i någon månad men nu efter nyår körde de igång Wallander istället, bra grejer!
Sen måste jag bara säga, usch och fy vad januari är en lång månad ekonomiskt, efter jul och sen nytt år med nya utgifter oj oj. Väldigt skönt att det är lön nu snart, det behövs om man säger så. Menmen nu är reklamen typ slut och dags att kolla igen. Godnatt!

Chai Latte

Anledningen att jag tog en bild på Wayne's Coffee var bara för att härma alla "storbloggare" på nått sätt. De som i stort sätt varje dag sitter och fikar och dricker sina Chai Lattes, vanligtvis på Espresso House men skitsamma, samma sak. Fast jag har ioförsig hört att Chai Latten ska vara godare där så får väl testa det någongång men det känns ju lite töntigt att sitta där varenda dag och dricka samma grej. Lite överaskad blev jag ändå måste jag erkänna, det var mycket godare än vad jag trodde, det var första gången jag drack det. Tråkigt för Kissie och Amir "Gaybloggen" att de lagt ner deras kära Espresso House på Stureplan nu.
Chai Latte på Espresso House

Gratis mobil

Har varit i stan idag med Richard dårå, var framförallt han som skulle fixa lite grejer. En av sakerna han skulle göra var att fråga om sitt abonnemang på Phone House som han tecknade när han köpte en ny mobil för drygt två månader sen. Han har nämligen inte fått några räkningar eller papper om det, vilket var rätt skumt, han hade inte ens börjat använda det. Så nu fråga han vad som händer och de kollade i datorn och det visa sig att det var någon slags vikare som hade fixat det till honom från första början, hon hade gjort fel. De sa "grattis, du har fått mobilen gratis", de var hur schyssta som helst men de sa det att de inte kunde göra något åt det, självklart kunde de, speciellt om det hade varit några osköna typer men så var inte fallet. Hade han gått tillbaks till samma butik så hade de säkert fixat det på en gång sa de. Så det var en jävla tur att han inte gjorde det! Han köpte alltså sin mobil med abonnemang och fick den gratis plus att de slängde med massa gratis tillbehör och allt fick han nu gratis. Han skulle betalat typ 299 i månaden i 24 månader men nu blir det 39/månaden. Vilken jävla röta, jag är så avis, varför kan det aldrig hända mig. Det är liksom en mobil för över 4000kr ändå. Nice för honom alltså.

wayne`s coffee

MMS

Nu sitter jag på Wayne's Coffee med richard, jag dricker en chai latte, det är faktiskt gott!


värme!

MMS

Ja detta skrev jag då kl. 01.00 inatt på mobilen men det kom aldrig fram så testade nu igen och då funka det.

Oj vad jag skulle vilja åka ner till något varmt ställe nu! Ligger och kollar på bilder från Turkiet, kan inte sova så jag drömmer mig bort, väldigt trevligt måste jag säga. Jag längtar till sommarn och värmen, är så trött på kylan, förstår inte vad den ska vara bra för? Egypten ska bli så kul och mysigt i sommar, tänker på den resan nästan varje dag. Jag ska nog till värmen om två månader iallafall för att fira min mor som fyller 50. Nu ska jag ställa mitt nya alarmprogram så jag inte sover bort hela dagen imorrn. Man ställer in hur många timmar man ska sova, ställer den på åtta det får räcka för inatt. Hoppas att jag kan somna nu bara, det är så jobbigt att inte kunna sova. Godnatt.


Mobilsnack som vanligt

Nu har jag haft min nya mobil i ungefär en vecka och jag är hur nöjd som helst. Den är kanske lite stor, den är nästan exakt lika stor som en iPhone, det är framförallt att den är rätt bred som är lite ovant men jag vänjer mig. Den är fortfarande väldigt smal och det är det viktigaste. Jag ska lägga band på mig nu och ha den här telefonen ett tag nu, det är ju absolut inte omöjligt, inte alls.
Borde få tillbaks min C905 under nästa vecka någongång, då ska den säljas så är det någon som vill köpa, hör av er. Lär inte vara någon som är nå vidare intresserad efter det jag skrivit om den men om det skulle vara så mot all förmodan så kommer jag iallafall lägga ut en länk till annonsen.
Jag har bestämmt mig för att starta en ny mobilblogg, jag kommer lätt ha mer att skriva där för här känner jag att det inte finns så mycket att skriva om. Så hoppas jag får lite fart på den inom en snar framtid så har jag nått att roa mig med på kvällarna. Får se hur det blir med den här bloggen, om den blir kvar också eller om den försvinner.
Nu ska jag nörda mig lite framför tven och mitt xbox, hitta några coola demos som jag nu har laddat ner och måste testa så godnatt folket!

Sommarstuga

Januari är en seg månad ekonomiskt, den är så lång efter jul och allt. Har inte speciellt många ören kvar nu men som tur är så är det lite mindre än en vecka till lön nu så det får bli en riktigt fattig vecka det här.
På tal om ekonomi, fan vad dyrt det är att fixa till en sommarstuga, vi har en sommarstuga på g men den är inte i beboligt skick, inte alls. Jag och min mor var där igår för att kolla läget och fixa lite värme i huset så det inte blir så mycket värre än vad det redan är. Vi börja snacka om vad som ska göras och typ vad det kommer kosta, det är rätt svårt att säga men vi kom fram till att det är en hel del som ska göras och som vi inte kan göra själva så det kommer gå på jag vet inte hur mycket. Inte direkt billigt att anställa snickare och sen allt material som måste köpas, allt virke, fyfan! Vi får se om det blir nått av det hela eller om vi kommer fram till att det inte är värt det. Det vore väldigt kul om vi fick ordning på det, det skulle bli jättefint och tomten är hur stor som helst sen finns det en strand och mälaren precis i närheten. En liten båt skulle vi också köpa om nu huset ska fixas ordentligt. Så här ser huset ut utifrån just nu.
Det slitna sommarhuset

Mobiler i framtiden?

Ja som sagt nu är det en ny mobil på gång (igen), en HTC Touch HD blev det den här gången. Får se hur länge jag lyckas hålla i den, blir ett riktigt jävla avtal nu så jag har kvar den ett halvår iallafall. Efter en ganska lång tid insåg jag här om dagen att det är så dumt att hålla på som jag gör, framförallt alla pengar jag förlorat, finns bättre grejer att lägga dem på. Jag har nästan hållt på så här sen i femman då jag fick min första mobil, kom igång på riktigt i högstadiet någon gång. Nu är det slut på detta, det ska vara slut nu, det funkar inte, jag hoppas som bara den att jag tänker så om någon månad också. Min lilla "mobilblogg" är på gång så snart har jag den att skriva i och där snacka massa om mobiler. Får hoppas att den kan bidra lite också till att jag inte köper något nytt på ett tag, att det minskar suget lite genom att skriva om det hela tiden eller vad man ska säga. Det här med mobiltelefoner är ändå ett stort intresse och jag skulle inte klaga på att ha nått sådant jobb som man får testa nya modeller hela tiden eller som sagt komma så långt att de skickar hem telefoner till en men det är nog ganska osannolikt. Ett dröm jobb som jag egentligen aldrig tänkt på tidigare, som jag kanske borde tänka på när jag om några månader ska söka skola. Att vara någon slags mobiltestare på t.ex. tidningen "Mobil", det vore något! Det är kanske något mer troligt än att bloggen skulle bli så pass stor. Ne nu ska jag sluta tänka och hoppa i sängen och sova lite.

Nya mobilen från alla håll och kanter

Mer mobilsnack

Nu är jag utan mobil helt plötsligt, jag åkte med Sandra till posten för att hämta hennes nya mobil sen bar det direkt av till NetOnNet för att lämna in min mobil på service. Jag fick Sandras gamla mobil men sen när vi kommer hem så fungerar inte den nya, jippie! Plötsligt så har vi värsta mobilbristen så jag gav tillbaks den gamla mobilen till henne och just nu har inte jag någon alls. Jag vet att vi har en äldre som ligger hemma men de har möblerat om där hemma så nu är den borta också, hoppas den dyker upp snart iallafall. Jag funderar på om jag ska beställa en ny mobil nu på en gång eftersom jag ändå ska sälja min C905 när den kommer tillbaks. Det här som Sandra nämde i sin blogg om att jag skulle göra om min blogg till "Mobilbloggen" eller liknande, jag har blivit rätt sugen på det, det vore helt enkelt roligt. Vi får se vad som händer.. Om jag får drömma lite så tänk om man skulle komma så långt att mobilföretagen börjar skicka nya telefoner till mig för att jag ska skriva om dem i bloggen för att jag har så många läsare. Tänk om liksom, det skulle vara så otroligt jävla häftigt, drömma får man göra iallafall.

Problemmobil

Tillbaks till mitt eviga snack om mobiler men det är iofs ett stort intresse så det är alltid kul att skriva om det. Min mobil som jag har nu har som jag tidigare nämt krånglat en del, den första jag köpte fungerade ju inte högtalaren på, den man har mot örat, inte den som musiken kommer ifrån alltså. Så den fick jag ju byta och så fick jag en ny och allt var bra i ett tag tills neråt knappen börja krångla. För någon vecka sedan slutade högtalaren fungera igen, jippie! Så nu måste jag verkligen lämna in den och vara utan den i en månad men som tur är så får Sandra sin nya mobil på måndag troligtvis så då kan jag ta hennes gamla som är helt okej, jag slipper springa omkring med någon skitmobil, vilket är skönt iallafall. Jag har kollat runt lite på olika forum på nätet om min mobil (c905) och kommit fram till att jag inte alls är ensam med att ha problem med den. Framförallt knappfelet verkar vara väldigt vanligt, lite olika knappar hit och dit men neråtknappen är den vanligaste. Det var en kille som hade bytt mobilen fyra gånger efter att han köpt den sen palla han inte mer och lämna tillbaks den helt och köpte någon annan. Rätt dåligt av Sony Ericsson måste jag säga, de borde ju kontrollera dem innan man börjar sälja dem eller förbättra kvalitén på dem, göra någonting åt det. Det ska ju inte vara normalt att det är så mycket problem med just den modellen och att det är nästan samma problem på alla. Det var likadant med den förra värstingmobilen K850, massa problem med den. Nej jag börjar fundera på att sälja skiten efter att den är lagad, för det lär garanterat hända något igen plus att den är ju hyffsat ny på marknaden fortfarande så man borde kunna få rätt bra med pengar för den fortfarande. Lika bra att sälja så snart som möjligt om den nu ska säljas, man förlorar ju bara mer och mer desto mer tid det går. Sen blir det till att hitta en som funnits på marknaden ett tag och som det inte har varit några större problem med, leta runt lite på olika forum om den. Menmen en sak i taget så får vi se hur det blir.

Riktig problemmobil, köp ej!

Nyårsafton

Fyfan vad jag var sliten igår, verkligen illamående hela dagen eller det kom och gick hela tiden som det brukar göra. På eftermiddagen lite närmare kvällen någongång köptes det pizza och den gick ner, det var det godaste på länge så lite bättre blev det då men inte bra. Nu är jag nog rätt så återställd iallafall. Det blev ett helt okej nyår ändå, det var inte speciellt planerat alls men det blev bra ändå. Det blev så bra att jag knappt kommer ihåg den sista halvtimmen, det ni! Nemen det blandades hej vilt av olika drycker därav mådde jag inte alls bra igår men det hör väl till nyåret. Bilder har jag inga, tänkte att jag skulle fota lite under kvällen men det glömde jag bort tydligen, det blev två bilder och de var inte mycket att hurra över. Vid 11-tiden tror jag så klev Carro in på festen jag var på, hon gick i min klass, så vi blev lite överaskade om man säger så men det var ett trevligt återseende. Hoppas ni också hade det bra.