Åtta dagar i Thailand

Tjena bloggen! Det var inte igår men sen har jag ju varit bortrest i en vecka också så jag har inte kunnat skriva heller. Var då i Thailand i åtta dagar, väldigt trevligt hotell måste jag säga, rummet var över all förväntan. Det var två stora sovrum, båda hade anslutande badrum sen var det ett stort vardagsrum/kök och såklart världens största balkong med finfin havsutsikt. Det enda som finns att klaga på var vädret, huvudsakligen var det fint men vi hade vissa dagar med lite moln men som försvann lika fort som de kom, vilket var bra. Varje kväll så fort solen gick ner så kom det in moln och det började åska och sen regna ungefär varannan kväll, gjorde inte så mycket, viktigaste är att det är fint på dagarna. Det var rätt häftigt med åskan varje kväll, delvis så var det som värsta discot, blinkade verkligen hela tiden. Nemen vi hade det riktigt bra och skönt, resan kunde få ha varit lite längre när man ändå är i Thailand menmen jag är nöjd.

Bror och jag i Maya Bay


Jätteglada Sebbe som är bränd

Pass går fort och lite Thailand

Jag var och fixade ett nytt pass i fredags eftersom mitt går ut i maj och för att nu brukar man behöva ett pass som gäller mer än sex månader efter man kommit hem från en resa. Så nu är det fixat men blev jag nöjd med bilden och min namnteckning, svar nej! De är ju bara för snabba, innan man ens hinner tänka har de tagit bilden och jag har skrivit namnteckningen. Man vill inte vara så jobbig att man ber att få ta om fotot och skriva om så jag nöjde mig. Fast jag skulle bra gärna vilja göra om allt, spelar inte så mycket roll, det är bara ett pass som jag måste leva med i fem år, jippie! Fick se bilden på en ganska stor skärm så hoppas att den ser mycket bättre ut när den är i passet och är mycket mindre.
För er som undrar vart jag ska så ska jag till Thailand, bara en vecka faktiskt för att fira min mammas födelsedag, behövde inte följa med men det känns inte så snällt att inte följa med plus att en vecka i solen inte är helt fel just nu. Gratis är det också, för mig alltså. Först var planen att vi skulle till LA men det blev inte så, det var lite krångligt menmen jag klagar inte, USA får man ta någon annan gång. Här är några bilder på stället vi ska till, enjoy!Skitställe

Jag var nere till verkstaden idag igen dårå och de har inte pillat på det där med ratten enligt dem. Det är nått helt annat som man tydligen behöver en stor grej för att skruva och kunna ändra på det. Så de har inte pillat på det, säger dem, jag litar inte på dem längre. Ska lämna in bilen på något annat ställe nästa gång, bara så ni vet. Han sa också att det kan bli så om man kör in i en trotoarkant eller liknande men det var ju direkt efter reparationen som det var så. Det var säkert han som lyckades köra in i någon kant när han testkörde bilen. Så det var inget han tänkte fixa gratis iallafall, det skulle gå på runt 800 gissade han, för att typ skruva på en sak några varv?! Jag sket självklart i det och gick därifrån. Skitställe, tyckte de var bra och billiga förut men nu har det helt försvunnit så som sagt nästa gång blir det inte där iallafall.

"Morsor"

Hade inget att göra idag på eftermiddagen så jag och min mor åkte och storhandlade på Coop Forum. Brukar ställa upp som hjälp ibland, det gäller väl framförallt som chaufför så att hon kan handla mycket och tungt och slipper bära det speciellt långt. Innan jag ställer upp på det brukar jag tänka att det går snabbt och jag får komma ut lite men sen fem sekunder efter att vi har gått in i affären så ångrar jag mig. Min mor är otroligt seg i affärer, hon stannar och tittar på ALLT och då menar jag verkligen allt, även om hon inte ska det så kollar hon. Just på den Coop affären vi brukar handla på så är det massa annat än mat och det vanliga först (blommor, böcker, kläder, CD-skivor osv) så det gäller att ta sig förbi det där så har man det värsta överstökat men det tar ju sitt tag. Skitjobbigt, verkligen! Jag bara står där och suckar för mig själv och ångrar mig att jag följde med men ändå så gör jag om samma misstag hela tiden. Surt är det men vad ska man göra.

Bil = dyrt!

Jag besiktigade min bil för ett tag sen, gick inte fullt så bra som förra året, då fick den inte en enda anmärkning. Denna gång var det lite värre, glapp i ena spindelleden = byta ut den och bromsarna i fram var ojämna, ena sidan bromsade rätt så mycket mer än den andra. Den åkte in på verkstad någon dag efter det, kl 7 på morgonen och runt 15.00 så var den klar och jag 4200kr fattigare men snabbt gick det iallafall. Det var en del annat som byttes också, inte bara det som verkligen skulle bytas men ändå det är inte billigt med bilreperationer, räknade ut att delarna kostade runt 1000kr och att då arbetet gick på 3000kr. Vilken jävla timlön de måste ha asså, nemen de pengarna ska väl gå till annat också men det känns ändå som att det är lite för mycket men vad vet jag. Var förra veckan på "efterkoll" som jag var tvungen att göra på bilprovningen och allt var okej då så nu har jag bil ett år till om jag vill och om bilen vill/orkar. Bara skatten kvar, bör komma en räkning denna månad, brukar vara på lite över tusenlappen så det är inte så farligt om man jämför med nyare bilar.
Det som är lite störigt är att efter reperationen så har ratten varit lite sne, kanske låter lite konstigt men jag ska förklara. När jag kör rakt fram så är ratten svängd lite åt vänster, vilket den inte var innan. Även om jag släpper ratten så kör ju bilen fortfarande framåt men ratten är inte rak, det är väldigt störande. Det kan inte ha varit så innan reperationen för då skulle jag märkt det, stör mig på det varje gång jag är ute med bilen nu liksom. Var nere på verkstaden och sa det idag så de ska kolla på det imorgon bitti så får vi se vad de säger. Det lät som de tänker spela oskyldiga så vi får väl se. Jag har även ett annat problem med bilen som skulle vara skönt att få fixat men frågan är vad det kommer kosta, jag pallar inte lägga hur mycket pengar som helst på den där skithögen, någon måtta får det vara. Frågan är bara vart jag ska sätta den gränsen.